Kontaktujte nás
info@realityturecko.cz
Mobil: 602 974 962
Další kontakty
Video
turecko-video-s
Virtuální mapa Alanye
Virtuálni-prohlidka-Turecko-s

TISKOVÁ ZPRÁVA ZE DNE 11.7.2016

http://www.protext.cz/zprava.php?id=25348

http://www.ceskenoviny.cz/pr/index_view.php?id=25348

Letní sezóna v Alanyi 2016 je letos výjimečná

Populární Alanya na jihovýchodě Turecka je multikulturní letovisko nabízející teplé Středozemní moře (až 29°C), 300 slunných dní v roce, příjemné klima i v zimě, mnoho antických památek v okolí, pohostinnost…, a proto i druhý domov pro cca. 40.000 zahraničních majitelů místních nemovitostí.

Výjimečná dovolená…

Majitelka serveru RealityTurecko.cz, Eva Růžičková, letos konstatuje:  “Tuto sezonu v Alanyi vnímám jako tu nejklidnější, kterou jsem zde kdy zažila.  Na Turecké riviéře pobývám (s přestávkami) již 15 let, takže mám s čím srovnávat.”

Díky Turecko-ruským sporům se letos na Turecké Riviéře změnilo složení místních turistů. Nese to s sebou mnohá ekonomická, společenská a politická pro i proti.  Upozorníme zde výhradně na výhody z pohledu českého turisty, který sem zamíří za dovolenou:

Letos namísto ruských turistů do destinace přijíždějí spíše místní občané a turisté ze západní Evropy.  Pláže i moře jsou velice čisté (mnohem čistější než v minulých letech).  Panuje zde poklid a tak ideální čas na relaxaci.  Mnoho hotelů (proruských) je uzavřeno, tudíž večer a v noci nevyhrává ohlušující diskotéka.  Pouliční obchodníci letos neoslovují kolemjdoucí automaticky:  “zdrastvujťe “.  Veřejné pláže jsou přes týden naplněné tak akorát, že máte pocit soukromí a šanci odpočívat v klidu při poslechu mořských vln.  Tržnice s čerstvým ovocem, zeleninou aj. zbožím nejsou přeplněné k prasknutí, ale v pohodě nakoupíte kdykoliv.  S přehledem všude zaparkujete.  A v neposlední řadě luxusní hotely nabízejí mimořádně levné pobyty.

Trh s nemovitostmi…

Máte-li zájem o koupi nemovitosti v Turecku, právě teď je ideální situace pro kupce a investory.  K prodeji jsou některé byty od evropských majitelů.  Někteří jsou ochotni prodávat momentálně až se 40% slevou!  Jedná se vesměs o byty zařízené vkusným nábytkem.  Např. Utopia apartment je zlevněný z 99.000€  na 73.000€.  Nemovitosti v našem portfoliu jsou evropských standardů a skvěle udržované.  I některé nové byty na pláži zlevnily.  Nejčastějšími zákazníky jsou nyní Němci a Dánové, ale i Češi jsou v poptávce aktivní.

Bezpečnost regionu…

Přes negativní zprávy, kterými jsme denně bombardováni médii, zde na Turecké riviéře, panuje klid a mír.  Samozřejmě není doporučeno cestovat na východ k Sýrii a můžete-li vynechat cestu přes Istanbul, učiňte tak (existuje mnoho přímých letů do Antalye z Prahy, z Němeska i Rakouska).  Turecké bezpečnostní orgány jsou činné.  Na silnicích a ve městech se můžete setkat s četnějšími kontrolami.  Avšak regiony Antalya a Alanya jsou přes uprchlickou krizi netknuté a bezpečné.  Majitelka serveru Realityturecko.cz dodává:  “Sama za sebe musím říci, že pobyt v Alanyi je nyní nejklidnější, co jsem kdy zažila.  Z pohledu českého turisty – skvělé místo pro dovolenou – proto doporučuji!”

Tip na výlet…

V Antalyi běží Expo 2016!

 

Tuto tiskovou zprávu zpracoval a vydal server https://www.realityturecko.cz za účelem poskytnutí informací pro turisty a investory do nemovitostí v zahraničí.

Pro bližší informace kontaktujte:  info@realityturecko.cz, Tel.: +420 602 974 962