Kontaktujte nás
info@realityturecko.cz
Mobil: 602 974 962
Další kontakty
Video
turecko-video-s
Virtuální mapa Alanye
Virtuálni-prohlidka-Turecko-s

22.6.2015

Přinášíme humorný dopis s postřehy spokojeného Čecha vlastnícího byt v Alanyi, který shrnuje důvody, proč mu vyhovuje opakovaný pobyt v Turecku.

Co mě zaujalo v Turecku, je to, co mně v ČR chybí. V první řadě je to celoroční přijatelné počasí. I když to zimní také není s tropickým počasím, ale na rozdíl od našeho, je zde velké množství slunečních dní.

Je to dále celoroční ráj cyklistů. V letních měsících jsou cyklistické podmínky v horách.

Hned za počasím je celoroční nabídka čerstvé zeleniny a ovoce, chuťově nesrovnatelné.

Další příjemným poznáním jsou ceny zboží. Procestovali jsme více zemí, ale Turecko je první ze zemí, kde přestanete při nakupování dosti brzy přepočítávat výslednou cenu. To se týká i služeb. Ceny jsou příjemné i v případě vlastnictví bytu, tedy náklady na bydlení.

Jako rybář oceňují i možnost rybaření nejen v moři, ale i na řekách bez nutnosti průkazu, což je další raritou.

Co ale nejvíce kladně hodnotím, je pocit bezpečí. Noční procházky Prahou, jsou možné tak s ozbrojeným doprovodem, nebo s vysokým životním pojištěním. V Turecku celoročně vystavené sezónní zboží, spotřební materiál venku u firem, opuštěné zboží přes noc v tržnicích přikryté jen přehoženou plachtou. Myslím, že morálka místních lidí je opravdu morálkou, ať je to dáno třeba náboženstvím.

Jezdí se tu docela chaoticky, ale arogantního blba nepotkáte. Zatím nemám jedinou negativní zkušenost, i když si nemyslím, že by se nic přihodit nemohlo. Všechno je jen v lidech. Asi bych ukončil povídání radou. Investujte do tureckých nemovitostí, nejen že zhodnotite své úspory, ale v Turecku vystačíte i s průměrným důchodem na nadprůměrný pobyt.

Kdo rád má a přitom Efes pije, tomu se daří a s láskou v Turecku žije.

Mirek